Tunne kunnallisjärjestön hallitus – Tapio Ikävalko

Kuinka hyvin tunnet luottamushenkilösi sarjamme jatkuu. Nyt on vuorossa kunnallisjärjestön hallitus ja sinulla on mahdollisuus tutustua paremmin heihin. Kunnallisjärjestön hallituksen puheenjohtaja on Päivi Alanne, jonka haastattelun voit lukea täältä: http://www.lohjankeskusta.fi/blog/2020/03/18/tunne-luottamushenkilosi-paivi-alanne/

Tämän sarjan aloittaa Tapio Ikävalko, kunnallisjärjestön varapuheenjohtaja.

1) kuka olen ja toimielin

Olen Tapio Ikävalko. Luottamuspaikkoja kaupungissa on Luksian hallituksen varajäsenyys. Ammatiltani olen opettaja. Yli kolmenkymmenen vuoden koulutyö on suunnilleen puoliksi ollut rehtorin tai koulunjohtajan tehtäviä ja puolet riviopettajan työtä. Olen ollut 15 vuotta eläkkeellä opetustyöstä. Tänä aikana olen ajanut päätoimisesti rekkaa noin 8 vuotta. Sain 18-vuotiaana ammattikortin ja olen ollut liikenteessä kaikki vapaa-ajat. Suoritin aikoja sitten myös bussikortin ja olen ajanut tilausajoja yli kymmenen vuoden aikana vapaa-aikoinani. Minulla on edelleen rekka- ja bussikortti.

Edellä kerrottujen toimien lisäksi minulla on ollut paljon valtakunnallisten järjestöjen parissa luottamustehtäviä ja joitain on edelleenkin. Näistä toimista järjestöt hakivat ja sain opetusneuvoksen arvon vuonna 1997.

2) miksi politiikka

Politiikka kiinnosti minua jo nuoresta lähtien. Olin mm. Keskustan opiskelijaliiton hallituksessa useita vuosia ja Nuorten keskustan valtuustossa, muistaakseni kaksi kautta. Tutustuin moniin huippupoliitikkoihin ja sain ainakin esittää mielipiteitäni. Koulutus- ja aluepolitiikka sekä maakuntahallinto on ollut lähellä mieltäni vuosikymmeniä.

3) mikä minulle on tärkeää

 Pidän tärkeimpänä sitä, että toimitaan annetun luottamuksen mukaisesti. Tärkeää olisi osata talouden mekanismeja siten, että ymmärtää mitä päätetään. Aina pitäisi perehtyä esittelijöiden ehdotuksiin huolellisesti.

4) harrastukseni

Minulla on ollut paljon harrastuksia ja on edelleenkin. Läheisiin kuuluu mm. soittaminen. Olen opetellut soittamaan useita instrumentteja ja soitellut niitä erilaisissa kokoonpanoissa. Usean vuoden aikana on meillä kokoontunut 8-jäseninen bändi joka jatkaa taas kesän jälkeen.

Harrastuksiin on kuulunut myös maanpuolustus ja olen ollut virallisissa kertausharjoituksissa noin sata päivää. Sotilasarvoni on kapteeni.

Marjastus on myös pakollinen mielle. Vuosikymmeniä olen etsinyt hilloja Lapista ja puolukoita Pohjanmaalta.

5) kahvi vai tee

Olen kahvinjuoja ilman maitoa.

6) maito vai kauramaito

6) maito vai kauramaito

Käytän maitoa puolukkapuuron ja mämmin kanssa. Ruokajuoma on rasvaton piimä. Olen ollut koko ikäni absolutisti joten prosenttijuomat ei kiinnosta.