Ehdokasesittely: Hilkka Hyrkkö

Olen syntyperäinen lohjalainen paluumuuttaja, toimittaja ja viestintäasiantuntija. Samassa taloudessa kanssani asuu aviopuoliso, mutta minulla on hyvin kiinteät suhteet äitiin, veljeen, bonus lapsenlapseen ja hänen vanhempiinsa.

Olin ehdokkaana myös viime vaaleissa ja pääsin kunniakkaalle varavaltuutetun paikalle. Myöhemmin vaalikauden aikana minusta tuli sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen ja sen edustaja vanhusneuvostossa. Olen myös Hiiden opiston johtokunnan jäsen ja lautamies Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa.

Kuulun moniin yhdistyksiin ja toimin aktiivisesti Suomen Punaisen Ristin ystävätoiminnassa ja LäksyHelpissä, jossa autetaan maahanmuuttajanuoria koulutehtävissä. Olen myös SPR:n kansainvälisen asiantuntijareservin jäsen.

Toimittajan työssä olen seurannut paikallispolitiikkaa, valtakunnan politiikkaan ja kansainvälistä politiikkaa.
Silloin, kun Helsingin Sanomilla oli vielä Lohjan aluetoimisto, seurasin monien kuntien asioita ja päätöksentekoa Lohjalta Hankoon saakka.


Olen ollut kolmen eri median politiikan toimittaja, kolmella eri vuosikymmenellä. Paitsi ovien takana odottelua se on, kulloistenkin esillä olevien asioiden selvittämistä ensin itselle ja sitten median kautta muille. Olen saanut kiitosta siitä, että olen peräänantamaton ja kova tekemään töitä.


Viestintätehtävissä olen ollut vastuussa Yleisradion ja MTK:n kokonaisviestinnästä. Ulkoministeriössä, Pietarin pääkonsulaatissa suunnittelin ja toteutin Merkkivuosi 1809 viestinnän ja markkinoinnin.
Kirkon Ulkomaanavun kyydissä pääsin itäiseen Afrikkaan. Aluetoimiston päämaja oli Nairobissa, Keniassa, mutta matkustin paljon ja seurasin KUA:n hankkeiden etenemistä Somaliassa, Etelä-Sudanissa, Ugandassa ja Mosambikissa.

Suomen ja Kansainvälisen Punaisen Ristin komennukset ovat kuljettaneet minut vuorten taakse Tadzhikistaniin, Haitiin, Pohjois-Koreaan ja Unkariin.


Eri tehtävissä Venäjällä olen tullut tietämään, että paikallisdemokratia on kansalaisyhteiskunnan peruskiviä. Omista, lähellä olevista asioista päättäminen on tärkeä osa perusvaikuttamista. Kun se puuttuu, puuttuu kansalaisten mahdollisuus vaikuttaa omiin asioihin.

Haluan olla mukana vaikuttamassa asioihin enkä katsomossa arvostelemassa.