Lotta Paakkunainen: Kirjoittajavieras Länsi-Uusimaa 22.6.2021: Uutta kohti

Valtuustokausi päättyi ja uusi alkaa elokuussa. Kulunutta kautta voi kuvata monella tavalla ja varmasti kuvauksia on yhtä monta kuin kuvaajiakin. Päättyvä kausi alkoi niin, että valtuustoon valituista 65% oli jatkavia. Nyt uudella kaudella 61% on jatkavia. Olen yksi jatkavista ja haluankin kiittää luottamuksestanne. Kuluvan kauden olemme tehneet hyvää puoluerajoja ylittävää yhteistyötä, toiset päätökset ovat olleet hyviä, kauaskantoisia ja toiset taas eivät.

Valtuusto- ja lautakuntatyöstä suurin osa jää kuntalaiselle näkymättömäksi työksi. Kokouksiin valmistautuminen vie aikaa, asiakirjat ovat toisinaan kymmeniä, joskus satoja sivuja per päätettävä asia. Yhteydenottoja, kannanottoja, viranhaltijoiden kanssa keskusteluja, luottamushenkilökollegojen kanssa keskusteluja. Luottamushenkilö, joka haluaa tehdä työnsä hyvin ja tuntea asian, josta päätetään, tekee ennakkotyötä reilusti ennen kokousta. Korvaus on pieni ja toisinaan saa mielipiteidensä ja päätösten vuoksi paljonkin lokaa, toisinaan kiitosta. Usein kuulee myös sanottavan, että itsehän sinne halusit. Kyllä. Luottamushenkilöt tekevät työtään rakkaudesta omaan kotikaupunkiin. Päämäärä puheissa on kaikilla sama: Hyvä Lohja kaikille, keinot saavuttaa tavoite saattavat olla erilaiset.

Käännän katseeni uuteen kauteen. Moni nyt valituista on puhunut yhteistyön tarpeellisuudesta, yhteistyöstä yli puoluerajojen. Moni nyt valituista on puhunut reuna-alueiden palveluista ja lähipalvelujen tarpeellisuudesta. Moni nyt valituista on puhunut lasten ja nuorten hädästä ja heidän palveluistaan. Upeaa, että näitä puheita on ja toivonkin, että puheet toteutuvat teoiksi.

Tulevalla valtuustokaudella on edelleen paljon töitä edessään ja osa tämän kauden päätöksistä tulevat toteutukseen alkavalla kaudella. Moni asia voi siis vielä muuttua.

Katsoessani uuden valtuuston kokoonpanoa iloitsen etukäteen mielipiteiden rikkaudesta, näkökulmien erilaisuudesta ja odotan yhteistyötä. Odotan yhteistyöltä paljon.

Kaudesta tulee vähintäänkin mielenkiintoinen

Lotta Paakkunainen

Kirjoittaja on lohjalainen kaupunginvaltuutettu (kesk)

Voit myös kuunnella kolumnin ja ajatuksista, mistä kolumni syntyi: