Lohjalaiset aluevaaliehdokkaat: Länsi-Uusimaa Vaalikynä 21.1.2022: Hyvinvointia jokaiselle asukkaalle

Lohja lähtee rakentamaan Länsi-Uudenmaan hyvinvointialuetta alueen toiseksi suurimpana kuntana, asukkaita on yli 47 000. Kunta on maantieteellisesti erittäin laaja ja kaupunkikeskuksen lisäksi on monta kylä- ja taajamakeskusta.

Lohja on juuri sen kokoinen, että sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestäminen omina palveluina on onnistunut suhteellisen hyvin.

Lohjalaisia askarruttaa moni asia uudessa hyvinvointialueessa. Jäämmekö suurimman kunnan, Espoon, jalkoihin? Pystymmekö säilyttämään kunnan alueella monta terveyskeskusta? Tällä hetkellä myös Sammatissa, Karjalohjalla ja Pusulassa on terveyskeskus. Entä saako HUSin alainen Lohjan aluesairaala jatkaa? Olemme siitä ylpeitä ja toivomme kovasti, että sairaalan toiminta ei muutu.

Keskustan vaaliohjelman “vähintään yksi terveysasema” kiteytyy Lohjalla hyvin. Laajassa kaupungissa yksikään terveyskeskus tai hammashoitola ei ole turha. Hoitoonpääsyajat ovat tällä hetkellä Lohjalla hyvällä mallilla ja jos palveluja lakkautetaan, saattavat ne jonoutua merkittävästi. On tärkeää muistaa henkilöstön merkityksestä uudistusten läpi viemisessä. Motivoitunut, sitoutunut ja osaava henkilöstö osaa parhaiten tehdä käytännön uudistukset ja heidän osaamistaan tulee arvostaa. Valtuutetut antavat suuntaviivat ja raamittavat kehykset.

Kiitämme sairaalan toimintaa, jota on kehitetty viime vuosina ja palveluja toimitettu yhdessä kaupungin kanssa. Se on ollut erinomainen ratkaisu ja esimerkiksi sairaalan yhteispäivystys on saanut paljon kiitosta. Synnytysosastollekin tullaan pidemmältäkin synnyttämään ja vaadittujen synnytysmäärien saavuttaminen ei ole ongelma. Erinomainen terveyden- ja sairaanhoito tulee säilyttää, jos HUS vielä karsii palvelujaan, tulee se iskemään ihmisten tasa-arvoon.

Hyvinvointipalveluita tarjoavien järjestöjen tuki hoitopolulla ja sairauksien ennaltaehkäisyssä on ollut merkittävää ja toivommekin järjestöjen aseman vahvistuvan uudessa järjestelmässä. Emme voi unohtaa toimintaympäristöjä, kuten tietojärjestelmiä ja niiden hankintoja. Meidän on rakennettava toimiva, luotettava ja kehittyvä järjestelmä, jotta työnteko, hoitoonpääsy sekä tiedonkulku turvataan ja luodaan näille parhaat mahdolliset edellytykset.

Me lohjalaiset ehdokkaat uskomme, että hyvinvointialueestamme tulee niin hyvä kuin minkä me siitä yhdessä teemme. Keskustan ehdokkaina teemme erityisesti työtä sen hyväksi, että perusterveydenhoidon ja pelastustoimen verkosto on mahdollisimman laaja ja ulottuu myös alueen pienimpiin kuntiin.

Keskustan lohjalaiset aluevaaliehdokkaat