Länsi-Uusimaa lehden ehdokasesittely: Lotta Paakkunainen

Länsi-Uusimaa esittelee länsiuusmaalaisia ehdokkaita ennen vaaleja. Lohjalta ehdolla eduskuntaan ovat Jukka Lönnqvist ja Lotta Paakkunainen. Tässä Lotan esittely:

https://www.lansi-uusimaa.fi/paikalliset/5776538

Lohjalainen Lotta Paakkunainen (Kesk.) valitsi nuorena moottoripyörän Brysselin sijaan

1. Mikä oli lapsuuden haaveammattisi ja mistä vielä haaveilet?

– Lapsena haaveilin kirjailijan, muusikon tai asianajajan ammateista. Äitinä ja lasten ja nuorten parissa työskentelevänä haaveeni liittyy vahvasti lasten ja nuorten hyvinvointiin. Haaveilen, että saisimme muutoksia aikaan, jotta lapset perheineen voisivat paremmin.

2. Kannatatko Tunnin junan valmistelun edistämistä vai pitäisikö ratahankkeet jäädyttää ja satsata mm. vain nykyiseen Rantarataan?

– Nykyiset tiet ja raiteet kuntoon. Olisi nyt tärkeää laittaa hetkeksi miljardihankkeet sen vuoksi jäihin. Keskusta haluaa varmistaa autoilijoiden tasa-arvoisen aseman luopumalla dieselin käyttövoimaverosta. En vastusta tunnin junaa, hanketta tulee vain viivästyttää, sillä tällä hetkellä talous on sen verran tiukalla, että hyvä, että saamme pidettyä nykyisen liikennöintiverkoston kunnossa. Ja kyllähän se on täällä nähty, missä kunnossa tieverkosto on.

3. Tulisiko valtiovallan puuttua sotea koskeviin talousongelmiin Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen osalta? Jos pitäisi, niin miten?

– Hyvinvointialueet ovat vasta aloittaneet ja kehitystyö on kesken. On aika toteuttaa sosiaali- ja terveyspalvelujen sisällöllinen uudistus. Siinä keskeistä ovat toimivat, uudella tavalla toteutetut lähipalvelut. Painopistettä on siirrettävä peruspalveluihin, varhaiseen tukeen ja apuun sekä sairauksien ja sosiaalisten ongelmien ehkäisyyn. Uudenmaan kannalta tärkeää on säilyttää synnytykset Lohjan sairaalassa. Yhtenä esimerkkinä uudenlaisesta ajattelusta taloudenhoidosta ja kokonaisvaltaisessa ajattelussa hyvinvointipalveluista on, että jos ikääntyneiden terveydenhuollossa otetaan käyttöön vajaaravitsemuksen seulonta ja hoito, yhteiskunta säästää tutkimusten mukaan noin 600 miljoonaa euroa. Rahoitusta voi muuttaa toimintoja kehittämällä, inhimillistämällä sekä järkeistämällä. Hyvillä toiminnoilla.

4. Kerro jotain mitä sinusta ei vielä tiedetä.

– Nuorena valitsin moottoripyörän Brysselin sijaan.

5. Mikä on tärkein vaaliteemasi ja miksi juuri tämä?

– Tällä hetkellä lastensuojelu on kriisissä ja meidän tulisikin osoittaa tunnistamiseen, varhaiseen puuttumiseen, ennaltaehkäisyyn ja lastensuojeluun varoja. Meidän tulee tukea lapsiperheiden hyvinvointia. Neurovähemmistölapset ja nuoret ovat usein väliinputoajia, eivätkä välttämättä saa oikea-aikaista apua eikä hoitoa. Meidän tulee pitää huoli, että tunnistaminen ja henkilökunnan neuropsykiatrinen osaaminen paranee. Myös lasten ja nuorten mielenterveyteen on kiinnitettävä enemmän huomiota ja mielenterveydenpalveluita on kehitettävä.

Länsi-Uusimaa esittelee sarjassa läntisen Uudenmaan eduskuntavaaliehdokkaita.

Lotta Paakkunainen

Asuinpaikka: Lohja

Ikä: 49

Perhe: Viisi lasta, puoliso, kolme jo aikuista bonuslasta

Ammatti: Yhteisöpedagogian opiskelija, asiantuntija sosiopedagogisessa tukityössä

Koulutus: Mielenterveys-, päihde- ja kriisityöntekijä

Luottamustoimet: Kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen varajäsen, kaupunginhallituksen edustaja vanhusneuvostossa, valtuustoryhmän edustaja alueiden johtokunnassa, omaishoidon neuvottelukunnan asiantuntijajäsen, aluevaltuuston varavaltuutettu ja tulevaisuus- ja kehittämislautakunnan jäsen, Keskustan puoluevaltuuston jäsen, Keskustan Lohjan kunnallisjärjestön hallituksen jäsen, Keskustan Nummen paikallisyhdistyksen sihteeri

Harrastukset: Lukeminen, lasten harrastuksiin kuljettaminen, toivottavasti pian taas lenkkeily