Tunne luottamushenkilösi – Hilkka Hyrkkö

Kuinka hyvin tunnet luottamushenkilösi? Nyt sinulla on mahdollisuus tutustua paremmin heihin, sillä aloittamamme Tunne luottamushenkilösi-sarja jatkuu. Tällä kertaa haastateltavana on varavaltuutettu Hilkka Hyrkkö.

1) kuka olen ja toimielin

Olen Hilkka Hyrkkö, toimittaja ja viestintäasiantuntija. Asun Hormajärven rannalla mieheni kanssa. Perheeseen kuuluu kiinteästi äitini, yrittäjäveljeni, lapsenlapsi ja kälyjä, serkkuja ja monia bonussukulaisia.

Olen sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen, varavaltuutettu, vanhusneuvoston jäsen, Hiiden opiston johtokunnan jäsen ja Lohjan käräjäoikeudessa lautamiehenä.


2) miksi politiikka

Olen hyvin yhteiskunnallisen kodin kasvatti. Toimittajan työssä olen seurannut politiikkaa paikallisella, valtakunnallisella ja kansainvälisellä tasolla. 

Kuntapolitiikka on tärkeä ikkuna siihen, mitä kaikkea kunta tekee meille ja  puolestamme, ja mitä se kaikki maksaa.

On parempi olla mukana päättämässä kuin vain arvioida ja arvostella, miten on onnistuttu.

3) mikä minulle on tärkeää

Minulle on tärkeää, että kaikille jakautuva hyvinvointi lapsista vanhuksiin olisi edelleen mahdollista Suomessa ja Lohjalla. Meillä on velvollisuus jakaa sitä myös pakolaisille ja maahanmuuttajille. 

4) harrastukseni

Luen paljon. Seuraan maailman tapahtumia ja kirjoitan ja keskustelen niistä.  Kulttuuri eri muodoissa on minulle tärkeää, oleellinen osa eurooppalaista perintöä. 

Luonto ja luonnossa liikkuminen ovat osa arkea. 

Toimin eri yhdistyksissä. Kuulun Punaisen Ristin kansainväliseen asiantuntijareserviin ja toisaalta olen paikallistasolla mukana läksytukihenkilönä ja ystävätoiminnassa.

5) kahvi vai tee

Aamuisin kahvi, muutoin vihreä tee

6) maito vai kauramaito

Kumpi vaan