Tunne luottamushenkilösi – kunnallisjärjestön hallitus – Laila Kakko

Kuinka hyvin tunnet luottamushenkilösi – sarjamme jatkuu. Nyt on vuorossa kunnallisjärjestön hallitus ja sinulla on mahdollisuus tutustua paremmin heihin. Sarjaamme jatkaa järjestömme hallituksen jäsen Laila Kakko.

1) kuka olen ja toimielin
Olen toiminut Lohjalla erityisluokanopettajana ja nyt siitä työstä neljättä vuotta eläkkeellä. Lohjalla syttyi kiinnostus kuntavaikuttamiseen ja toiminkin 2000- luvulla 2 kautta valtuutettuna ja lisäksi mm. perusturvalautakunnassa ja Liikuntakeskuksen hallituksessa. Lohjan Keskustan paikallisyhdistyksessä olen ollut puheenjohtajana ja sihteerinä. Tällä hetkellä sihteerin pestissä. Lohjan Keskustan kunnallisjärjestössä olen tällä hetkellä hallituksen jäsen. 

2) miksi politiikka
Olen kodin perintönä saanut kiinnostuksen yhteiskunnallisiin asioihin. Vaaleja pidettiin tärkeinä ja heikomman auttamista. Tämä on vahvana ajatuksena edelleenkin. 

3) mikä minulle on tärkeää
Tärkeitä asioita elämässäni on perhe ja läheiset. Lisäksi haluan olla mukana asioissa, jotka helpottavat tai parantavat ihmisten hyvinvointia. Toimin mm. Sydän-yhdistyksen hallituksessa ja vapaaehtoisena mittaustoiminnassa ja sydändigiopastajana. Tavoite on kouluttautua myös vertaistukihenkilöksi. 

4) harrastukseni
Mielelläni teen käsilläni jotain. Omakotitalon puutarhassa riittää aina puuhattavaa. Olen innostunut tänä kesänä hortoilusta ja kuivattanut aineksia viherjauheeksi.  Liikunta on aina kuulunut jossain muodossa elämääni. Tällä hetkellä se on kävelyä ja pyöräilyä, talvikausina lisäksi kuntosali-ja jumppatunnit.  Muuna luppoaikana tartun puikkoihin ja neulon lähinnä sukkia. Myös lukeminen ja opiskelu kiinnostavat. Viimeksi suoritin netissä Ravitsemustila-kuntoon kurssin. Italian kielessä pitäisi alkaa viides vuosi Hiiden opistossa. Olen kolme vuotta opiskellut Hiiden opistossa myös kudontaa. Mattoja, pyyhkeitä ja pöytäliinoja on kertynyt  iloiset pinot. Nyt siitä on ollut vuoden tauko, jotta saisin työt viimeisteltyä. Lisäksi paljon muuta mm. hopeatyöt ja kivenhionta, joka nyt tauolla, sukuseuran toiminta sekä muu yhdistystoiminta kaiken päälle, jota voi myös pitää mielenkiintoisena harrastuksena. 

5) kahvi vai tee
Tee, mielellään vihreänä. Silloin tällöin kahvikin käy. 

6) maito vai kauramaito
Maito, mutta yhä useammin myös kauramaito.