Petri Pekkanen: Mielipidekirjoitus Länsi-Uusimaa ja Suomenmaa 5.3.2021: Kuntavaaleissa kaadutaan, mutta sinä päätät suunnan

Kunnallisvaaliehdokkaamme Petri Pekkanen kirjoitti Länsi-Uusimaassa ja Suomenmaassa erinomaisesti kaatumisesta:

Kun miettii asioita niin varmaa on, että emme tiedä paljon meillä on tulevaisuutta jäljellä. Se mikä on eletty on eletty, emmekä tule sitä saamaan takaisin, emmekä pysty muuttamaan sitä vaikka kuinka haluaisimme.

Me kaikki olemme kaatuneet elämässämme taaksepäin enemmän kuin kerran. Toisinaan kaadumme eteenpäin, toisinaan taaksepäin. Mutta se on varmaa, että olemme kaikki kaatuneet enemmän kuin kerran, ja tulemme kaatumaan.

Jos emme olisi koskaan kaatuneet kertoisi se sen, että emme ole koskaan edes yrittänyt mitään.

THOMAS ALVA EDISON kaatui taaksepäin tuhat kertaa. Tuhannes ja ensimmäinen kaatuminen tapahtui puolestaan eteenpäin jolloin saimme hehkulampun.

Kun kaadumme taaksepäin, niin meidän ei pidä tuntea sen takia häpeää eikä pettymystä, sillä elämä itsessään on liian lyhyt häpeän ja pettymyksen taakan kantamiselle. Mikä on kaaduttu, on siis eletty ja opittu, oli suunta sitten eteen tai taaksepäin.

TÄRKEINTÄ on elää tässä ja nyt, se että keskitämme liiallisen voimavaran siihen, miten kaaduttiin kenenkin lapsuudessa. Tai miten haluamme sen tapahtuvan tulevaisuudessa.

Se on kaikki pois tästä hetkestä. Voimme teoillamme antaa suuntaa ja vauhtia tulevaisuuden tapahtumille, mutta emme kukaan pysty sanomaan mitä tulee tapahtumaan sen jälkeen, kun jätämme perintömme tuleville sukupolville.

He tulevat kaatumaan myös meidän jälkeemme. Se miten he sieltä nousevat on täysin meistä kiinni, miten me tuemme, kannustamme ja opetamme heitä nousemaan uudestaan ja uudestaan.

KOSKA elämme historiallisesti poikkeavia aikoja joiden heijastevaikutukset osuvat suoraan tulevaisuuden rakentajiin. On siis erittäin tärkeää, että elämme tässä hetkessä, autamme tulevaisuuden rakentajia heidän kompuroivien ja haparoivien askeleiden kanssa.

Sillä se on varmaa että, he ovat niitä jotka auttavat meitä meidän viimeisten kompurointiemme kanssa.
Sen että annat äänesi kuntavaaleissa on ääni sille mihin suuntaan haluat kaatua.

Petri Pekkanen