Liisa Jääskeläinen: Mielipidekirjoitus Karkkilan Tienoo: Pusulan kehittämismahdollisuudet huomattu metsähallituksessa ja Lohjan kaupungin hallinnossa

Länsi-Uusimaassa julkaistiin 24.5. mielenkiintoinen uutinen. Metsähallitus ja Lohjan kaupunki ovat aukaisseet ideakilpailun Pusulan Vaherjärven alueen kehittämiseksi matkailu- ja virkistyskäyttöön. Itseäni ilahdutti tässä uutisessa erityisesti kaksi asiaa. Tavoitteena on kehittää kestävää ympärivuotista palvelutarjontaa. Keskusta-puolueen ja Lohjan Keskustan vaaliohjelmassa painotetaan erityisesti vastuullista ja kestävää luonnonkäyttöä. Lohjalla on paljon mahdollisuuksia kehittää kuntaa juuri luonnon virkistyskäytön ja matkailun saralla. Itse olen tietysti nähnyt tähän sopivana alueena Pusulan ja Nummen luonnonkauniit alueet, jotka poikkeavat selvästi Sammatti-Karjalohjan alueiden luonnosta. Meidän peltomaisemamme ja jylhät kalliot antavat silmän ja sielun levätä.

Toinen itseäni erityisesti ilahduttava seikka uutisessa oli Lohjan elinvoimajohtaja Pekka Puistosalon sanat Lohjan halusta kehittää koko laajaa kaupunkialuettaan. Hänen mukaansa Vaherjärven hanke on hyvä esimerkki siitä, että myös keskusta-alueen ulkopuolelta löytyy merkittävää kehityspotentiaalia. Tätä olenkin itse pitkään odottanut: Milloin Lohja myöntää kaupungilla olevan merkittäviä kehittymismahdollisuuksia myös kaupunkikeskustan ulkopuolella ja jopa Pusulassa? Nyt tämän myöntää kaupunkimme elinvoimajohtaja. Seuraavaksi tarvitaan valtuustoon valtuutettuja, jotka jakavat tämän ajatuksen. Kauttansa lopettavien valtuutettujen joukossa tämä näkökulma oli häviävän pieni. Nyt on mahdollisuus korjata asia.

Uutinen tuli loistavaan aikaan. Pusulan kyläsuunnitelmassa on vahvasti esillä asukkaiden halu kehittää kotiseutujamme erityisesti luonnossa liikkumisen osalta. Siellä jopa ehdotetaan uudeksi Pusula-brändiksi Pusula-hiking eli kävelykulttuurin kehittämisen alueemme vetonaulaksi. Nyt siihen aukeaa mahdollisuus metsähallituksen ja kaupungin toimesta. Juuri perustettu Pusulan kyläyhdistys, kyläläiset sekä vapaa-ajan asukkaat lähtevät tähän varmasti suurella innolla mukaan. Sehän tuli kuin tilauksesta.

Liisa Jääskeläinen

kuntavaaliehdokas, Keskusta, Pusulan alue