Maritta Wasström: Vaalikynä Länsi-Uusimaa 13.1.2022: Sote merkitsee palvelukriteerien yhtenäistämistä

Historialliset aluevaalit ovat käynnistyneet. Terveyden- ja hoivan osaajat, Sote alan ammattilaiset, me olemme muutoksen keskiössä asiakkaidemme kanssa. Haluan olla mukana rakentamassa uutta, vuosia valmisteltua uudistusta.

Olen työskennellyt ja kouluttautunut sote-alan ammattilaisena 24 vuotta Länsi-Uudellamaalla ja toiminut monissa eri tehtävissä  sairaanhoitajana, terveydenhoitajana, diabetes-hoitajana, hoitajan vastaanotolla Virkkalassa, kiirevastaanotolla ja yhteispäivystyksessä Lohjan sairaalassa.

Urani alkoi vanhainkodissa Siuntiossa valmistuttuani sairaanhoitajaksi. Kirkkonummen, Siuntion, Inkoon ja Lohjan palveluksessa ja näiden kuntien sekä kuntien välisten kuntayhtymienkin aikana olen alueellamme työskennellyt. Nykyisin toimin Inkoossa päällikön tehtävissä lähihoitajien, sairaanhoitajien ja hoiva-alan työntekijöiden kanssa yhdessä työskennellen hyvinvoivanhoivan puolesta.

Sote merkitsee hyvinvointialueilla palvelukriteerien yhtenäistämistä. Suomen kolmanneksi suurimman hyvinvointialueemme, Länsi-Uudenmaan, tavoite on olla kilpailematta Suomen paras. Sitä kohti matka on jo alkanut. Lukuisat työryhmät Länsi-Uudenmaan sote-alueella ovat parhaillaan työn touhussa. Yhtenä esimerkkinä laadukkaiden palveluiden kehittämisessä ovat juuri valmistuneet ”Arvokas elämän loppuvaihe” -käsikirjat, jotka osaavista, innostavista ja toisiaan kannustavista ammatti-ihmisistä koostuva työryhmä on yhteistyössä laatinut suomeksi ja ruotsiksi. Olen saanut olla aktiivisesti mukana tässä upeassa työryhmässä koko hyvinvointialueen iäkkäiden arvokkaan elämänloppuvaiheen turvaamiseksi. 

Luotan äänestäjiin, jotta vaaleilla valitaan päättäjät kantamaan vastuuta koko hyvinvointialueen palveluista ja niiden uudistamisesta kotikuntarajojen yli. Olen tähän tehtävään motivoinut.

Maritta Wasström

Sh/Th, Sote alan palvelujen johtaminen YAMK 

Siuntiolainen Keskustan aluevaali ehdokas 

Äiti, maanviljelijän vaimo ja Martta Virkkalasta