Kirsi Ferin: Valtuustoaloite 18.5.2022: Aloite Sammatin vapaan kyläkoulun oppilaiden liittämisestä maksuttomaan koulukuljetukseen

Me allekirjoittaneet esitämme, että Lohja myöntää yhtäläisen maksuttoman koulukuljetuksen lohjalaisille Sammatin vapaan kyläkoulun oppilaille, kuin kunnallisen koulun oppilaat saavat. Yksityisen oppilaitoksen oppilaat ovat Lohjalle erittäin edullisia, ja koulu on Lohjalle todella vetovoimainen. Meillä ei ole hyvää syytä olla myöntämättä kyläkoulun oppilaille yhtäläistä koulukuljetusta. Useimmat oppilaat asuvat varsin lähellä koulua. 

Aloite on talousvaikutteinen, mutta yhdessä muun koulukuljetuksen kanssa, kokonaisuus luo vahvan perustan uudistettavalle joukkoliikenteelle. Aloite on Lohjan pito- ja vetovoimaa lisäävä. 

Lohjalla 18.5.2022

Kirsi Ferin, Keskusta

Lotta Paakkunainen, Keskusta

https://fb.watch/d5G-dICEiO/