Tunne luottamushenkilösi: Hilkka Hyrkkö

Syksyn saapuessa onkin jälleen aika esitellä luottamushenkilösi Lohjalla. Sarjamme tältä syksyltä aloittaa kaupunginvaltuutettu, valtuustoryhmän varapuheenjohtaja Hilkka Hyrkkö.

1) kuka olen ja toimielin

Olen Hilkka Hyrkkö, toimittaja ja tällä hetkellä Suomen Punaisen Ristin avustustyöntekijä. Asun Hormajärven rannalla mieheni kanssa. Perheeseen kuuluu kiinteästi äitini, yrittäjäveljeni, lapsenlapsi ja kälyjä, serkkuja ja monia bonussukulaisia.

Olen ensimmäisen kauden kaupunginvaltuutettu ja sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen,  vanhusneuvostossa sosiaali- ja terveyslautakunnan edustajana ja vammaisneuvostossa varaedustajana.  2) miksi politiikka

Ajattelen, että edustuksellinen demokratia myös paikallisella tasolla on tärkeä keino koettaa vaikuttaa siihen, millainen meidän kotikuntamme on.
Kuntalaisen kannalta on tärkeää, että luottamushenkilöinä on erilaisia ihmisiä erilaisista taustoista ja elämänkokemuksista.


3) mikä minulle on tärkeää

Minulle on tärkeää, että kaikilla kuntalaisilla olisi samat mahdollisuudet saada palveluita ja elää hyvää elämää Lohjalla. Näiden isojen ja tärkeiden päämäärien takana on iso määrä päätöksiä kaavoituksesta, määrärahoista, virkojen täyttämisestä ja investointipäätöksistä. 
Joillekin hyvillekin asioille pitää osata sanoa ”ei”. Meidän yhteiset verorahamme eivät riitä kaikkeen.

4) harrastukseni

Olen innokas lukija. Seuraan maailman tapahtumia ja niiden vaikutuksia mediasta, tutkimustuloksista ja ja kulttuurin kautta. Yhdessä nämä ovat minulle oleellinen osa eurooppalaista perintöä. 

Liikun ympäri vuoden luonnossa ja kerään sesongin mukaisia luonnonantimia.

Olen aktiivinen eri yhdistyksissä ja kuulun Punaisen Ristin kansainväliseen asiantuntijareserviin.

5) kahvi vai tee

Aamuisin vahva maitokahvi muutoin vihreä tee.
6) äänikirja vai painettu kirja

Molemmat. Kaikki kirjat eivät mielestäni sovi käytettäväksi kuunneltuina ja toisaalta kuunteleminen ja lukeminen sopivat eri tilanteisiin.

Hilkka Hyrkkö

kaupunginvaltuutettu
Keskustan ryhmä, sitoutumaton, varapuheenjohtaja

sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen
vanhusneuvoston jäsen

vammaisneuvoston varajäsen