Aluevaltuustoryhmän kannanotto HUSin suunnitelmista Lohjan sairaalan synnytysosaston sulusta

Lohjan synnytyssairaalan kesäsulku puhuttaa asukkaita

Lohjan sairaalan synnytystoimintojen sulkeminen kesäksi 2024 herättää paljon tunteita ja keskustelua.
Keskittämisajatus on ollut taustalla vahvasti esillä sairaalaverkkoa uudistettaessa.

Nyt vedotaan lääkärivajeeseen.

Keskustan Länsi-Uudenmaan aluevaltuustoryhmä vieraili syyskuussa 2023 Lohjan sairaalan päivystyksessä ja tuolloin kuulimme, että sairaalan rekrytoinneissa oli onnistuttu hyvin. Kaikki vapaat hoitajavakanssit oli pystytty täyttämään ja lääkäriresurssinkin kerrottiin olevan vähintään kohtuullinen. Tästä voisi päätellä, että yksikkö on vetovoimainen.

Nyt kuitenkin palvelun sulkemista kesäksi perustellaan synnytyksiin ja lapsiin erikoistuneiden anestesialääkäreiden puuttumisella.

Lohjan sairaala on keskeisellä paikalla ja hyvällä palvelumuotoilulla varustettu tehokas yksikkö. Sairaalan päivystyksessä pystytään aloittamaan tehohoitotasoinen hoito ja päivystyksen vieressä olevalla päivystysvalvontaosastolla pystytään hoitamaan vaativan tehohoitotasoisia potilaita jopa päiviä. Synnytysosastolla on kaksipaikkainen vastasyntyneiden valvontayksikkö ja synnytysosastolla oma sektioleikkaussali. Päivystysleikkauksia varten sairaalassa päivystää lisäksi yksi leikkaussali.

Lohjan sairaala on tunnettu turvallisena, ihmisläheisenä ja kiireettömän synnytyksen asiantuntijana ja siksi moni on valinnut Lohjan synnytyssairaalakseen.

On huolestuttavaa, että lyhytnäköisesti ajattelematta kokonaisuutta tehdään päätöksiä, joiden seurauksia ei ole arvioitu.

Keskustaryhmälle palvelujen saatavuus ja niiden saavutettavuus ovat keskeisimpiä puolustettavia asioita.

Keskustan Länsi-Uudenmaan aluevaltuustoryhmä

Lue lisää syksyn vierailustamme:

Länsi-Uudenmaan aluevaltuustoryhmä tutustuu palvelutarjontaany

Kannanotto julkaistu Vihdin Uutisissa 27.2.2024 ja Länsi-Uusimaassa 29.2.2024